Kipas Susah Mati

12 August 2011

Hikmah disebaLik Dugaan Allah .

Di buLan Ramadhan yang muLia ni kadang-kadang Allah bagi kita macam macam dugaan kan .
Tu tanda nya dia nak uji tahap kesabaran kita .
Ye la , orang semua tengah lapar , pantang ada salah sikit muLa la nak maki sana maki sini , tumbuk sana tumbuk sini . haha

Tapi korang ingat satu je ,
semua ujian Allah tu semua ada hikmah nya .
Walau teruk macam mane pun yang jadi kat korang , SABAR !
Banyak ganjaran kepada orang sabar ni .

Kalu tak caye , korang tengok saLah satu contoh yang tengah hangat skang
Muhammad Asyraf Haziq .
Kalau sape cakap tak penah dengar name ni meh aku nak pelangkung kepaLa kau . haha
News yang tengah hot bagaikan pisang goreng yang baru lepas digoreng . Laku !
Tiap2 hari news pasaL dia .

Kesian kan , dah la baru je lagi g London .
Kena belasah sampai lari rahang , kena rompak pLak lagi . aduh sadis !
Memang besar betuL ujian Allah bagi kat dia .

But now korang temgok tak berita terbaru susulan kejadian dia dibeLasah ?
Ada sorang rakyat Britain ni yang bertanggungjawab dah buat donation untuk Asyraf .
Tujuannya untuk mintak maaf sebagai wakiL rakyat Britain .
Plus untuk menunjukkan tak semua rakyat dorang jahat .

Hari tu dia dah kena rompak. Duit hilang , psp hilang, handset hiLang .
Kalau aku lah , mesti dah meraung raung dah ni . ahaha
But then korang tengok la berapa banyak donation yang dia dapat ? fuh !

Alhamdulillah , Allah teLah menggandakan rezeki beLiau berLipat ganda .
Dan yang paLing syok lagi , tak memasaL jadi hot 1 dunia . awWw ! hihi
Sama-sama kita doakan Asyraf cepat sembuh .



Nama yang disebut dari hari ke hari .


Sekian sahaja entry Ustazah Fairus untuk kaLi ni .
Selamat beramaL .
Sabar itu separuh daripada Iman .
May Allah bLess you aLong this Ramadhan . :))

2 comments:

kjaharun said...

kesian kan die.. dala hensem, x pasal2 kene pukul..

ye sokong pendapat kamu, mengenai semua itu ujian dari Allah.. :)

al-kisah said...

may allah blees u

kami bersama

Daisypath Anniversary tickers